ДРІБНИЦІ МАЮТЬ ЗНАЧЕННЯ

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

ШЛЯХ ВІД ІНЦИДЕНТУ ДО СМЕРТЕЛЬНОГО ВИПАДКУ

Ретельний аналіз та уважне ставлення до навіть незначних інцидентів є критичними для запобігання серйозних наслідків на робочому місці. Здавалося б, незначна подія може виявитися лише маленьким кроком, але він може мати далекосяжні наслідки, у тому числі смертельні травми.

ПРОФІЛАКТИКА – ЗАПОРУКА БЕЗПЕЧНИХ УМОВ ПРАЦІ

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання. Регулярні медичні огляди допомагають виявити та вчасно лікувати можливі проблеми, перш ніж вони стануть серйозними. Те саме стосується і нашого робочого середовища.

ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ В УКРАЇНІ

День охорони праці в Україні встановлений Указом Президента України «Про День охорони праці» від 18 серпня 2006 року № 685/2006. Цей день відзначають щорічно 28 квітня - у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі. У цей день проводяться заходи, спрямовані на:

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ. ЩО ЦЕ ЗА ДЕНЬ?

Значну частину нашого життя ми віддаємо роботі, тому дотримання безпеки на робочому місці – завжди актуальна тема, яка стосується кожного. Під час роботи ми не маємо втрачати свою працездатність та шкодити здоров’ю, але, на жаль, навіть в XXI столітті нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання призводять до вражаючої кількості загиблих і постраждалих. Щоб привернути увагу до цієї проблеми, Міжнародною організацією праці в 2003 році засновано Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.