ВАКЦИНАЦІЯ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ – ефективний та єдиний спосіб його профілактики!

З початком воєнного стану, активними бойовими діями на території Донецької області та евакуацією населення в рази збільшилася кількість безпритульних тварин. Собаки та коти, які залишилися без будинку та господарів збиваються у зграї, що в свою чергу збільшує ризик для населення зустріти агресивних тварин та призвести до погіршення епізоотичної ситуації щодо такого захворювання як сказ. Під час евакуації, або переїзду на інше місце проживання, не залишайте напризволяще своїх домашніх улюбленців. У разі неможливості забрати із собою, звертайтеся за допомогою до волонтерів та ін. організацій щодо розміщення собак та котів до притулків.

Пам'ятка Щодо заборони спалювання сухою рослинності

По всій території країни люди продовжують безконтрольно спалювати сміття, сухе листя та чагарники, тим самим провокуючи масштабні пожежі у природних екосистемах. Пожежі в екосистемах та на відкритих територіях – це серйозна загроза для навколишнього середовища, здоров’я людини та економіки держави. Вони можуть призвести до загибелі людей, тварин і рослин, а також, до знищення майна. Рятувальники Бахмутського районного управління закликають людей не провокувати пожежі в природних екосистемах та зменшити людську участь, як фактор впливу на виникнення пожеж. Також, нагадуємо, що відповідно до законодавства України за такі дії передбачена відповідальність, як адміністративна, так і кримінальна, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення громадянам загрожує штраф розміром від 3 060 до 6 120 грн, для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць  провулків та інших об’єктів населених пунктів Сіверської міської територіальної громади 

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць  провулків та інших об’єктів населених пунктів Сіверської міської територіальної громади 

Як подати електронне звернення та долучитися до відновлення довкілля у застосунку Еко-Загроза?

02.08.2023 набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28.07.2023 № 783 «Деякі питання функціонування сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди  навколишньому природному середовищу    внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації “ЕкоЗагроза”». Відповідно до постанови Державній екологічній інспекції доручено забезпечувати проведення огляду (обстеження) місця заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації з дотриманням необхідних заходів безпеки з метою збереження життя і здоров’я відповідальних працівників. ЕкоЗагроза - це офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, розроблений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, стандартизована форма для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу, з географічною прив’язкою до місцевості. Основними завданнями ЕкоЗагрози є:

В Україні запрацював координаційний штаб з питань приведення до належного стану захисних споруд цивільного захисту

6 лютого відбулось перше засідання Координаційного штабу з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан.