Фото без опису


В понеділок, 25 березня 2019 року своїм досвідом роботи ділилась вчитель - логопед  закладу дошкільної освіти № 2 «Світлячок» Боднар Ірина Юріївна. Вона провела  колективний перегляд з дітьми старшого дошкільного віку на  тему: «Весняна пригода з Лунтиком». Протягом року була проведена величезна робота по навчанню дітей правильної звуковимови. Зараз ведеться робота над одним із складних звуків – звуком [р].

Малята, граючись, виконували різні логопедичні вправи та одночасно вдосконалювали артикуляційну моторику інноваційними методами.  Ігри, вправи на розвиток  мовного дихання та моторики, удосконалення фонематичного слуху були постійними невід'ємними частинами заняття.  Також  діти вчилися  з інтонаційною виразністю розповідати скоромовки, насичені проблемними звуками.

Протягом всього заняття з дітьми був казковий герой Лунтик, який викликав  у дітей інтерес до пізнання нового та цікавого. У кінці заняття діти зліпили з чудо-пластиліну квіти для казкового героя. Лунтик частував діток яблуками, які були насичені приємним ароматом і діти з задоволенням насолодились аромо - терапією. Весь  час діти проявляли інтерес до всього, що відбулось на занятті і тому досягли поставленої мети.