Фото без опису


   Ремонт покрівлі даху багатоквартирного будинку рано чи пізно стосується кожного мешканця, який проживає в спорудженні такого типу. Особливо гостро проблеми з дахом стосуються тих, чиї квартири розташовані на верхніх поверхах. Рушійним фактором для ремонту найчастіше є протікання або продування покрівлі,  а також зруйнованих ливньовок.

   Найчастіше мешканці будинку, покрівля якого потребує ремонту, звертаються в ПП «Донжилсервіс», які займаються обслуговуванням та частковим ремонтом будинків. В окремих випадках їх звернення призводить до результату, але найчастіше мешканцям доводиться звертатися до міського голови за допомогою.

    А для ремонту потрібні кошти:

   На виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт багатоквартирного будинку жилого фонду Сіверської міської ради Бахмутського (Артемівського) району Донецької області за адресою: Донецька область, Бахмутський (Артемівський) район, місто Сіверськ, вулиця Енергетиків будинок 28» з міського бюджету було виділено 58 948,00 грн. Загальна вартість будівництва склала 1 250 000,00 грн., з них 1 000 000 грн. було виділено з обласного бюджету.

    Реалізацію проекту Сіверською міською радою розпочато у листопаді 2018 року.

  Протягом ремонту в під’їздах були замінені дерев’яні  двері на залізні, вікна на металопластикові, оновлений цоколь будинку, та найважливіше – це завершено ремонт даху  будинку та парапету.

   Найбільше радіють таким довгоочікуваним змінам мешканці багатоквартирного будинку, які після стількох років нарешті дочекалися цих змін. Мешканців четвертого поверху не один рік постійно заливало підчас дощів, вода лилась і на техніку, і на електропроводку, що створювало небезпеку для усіх, а також зруйновані стіни в деяких квартирах. Зокрема, у квартирі №12 викладено з нової цегли дві стіни. Відремонтовані вентиляційні канали, та робляться нові козирки над ходами в під’їзди будинку.

   Також ремонтується цоколь фундаменту, внутрішні стіни та сходи під’їздів. Скоро ремонт буде завершено. І після цього заплановано ремонти парапетів, лоджій та частково покрівель будинків по вул. Молодіжній, 5, Доломітників, 25, інших.