Масляна — одне з найвеселіших і найулюбленіших свят в народі. Туга за сонечком, що накопичилася за довгу зиму, змушувала наших предків пекти круглі жовті млинці, проганяти зиму вогнищами і спалюванням опудала. Масляна — це час, який потрібно присвятити доброму спілкуванню з близькими, рідними, друзями, час для примирення і прощення образ.

Жителі сіл Серебрянка, Григорівка та гості прийшли провести зиму і зустріти весну на святі Масляної, яке проходило на майданчику сільського Будинку культури. Свято на честь весняного пробудження природи, під гаслом «Танцюємо, співаємо – ВЕСНУ зустрічаємо»,  відкрив В.о. старости сіл Серебрянка, Григорівка Ходак В.П. та привітав присутніх з Масляною, відзначив, що в цей непростий час усім нам особливо потрібні добрі, світлі емоції. Він висловили сподівання, що частуванням, конкурсами та народними піснями вдасться згуртувати жителів, свято подарує радість людям та підніме їхній дух.

А свято й справді вдалося на славу. На сцені розгорнулося театралізоване дійство за участю персонажів - Скоморохів, Забави, Весни та Зими.

Цього дня звучало безліч пісень у виконанні колективу художньої самодіяльності «Серебряночка», який без сумніву, завоював неабияку прихильність односельців та гостів.

Суботній день видався досить прохолодним, тому багато молодих серебрян виявили бажання брати участь у «Козацьких розвагах» та змаганнях. Кращі з кращих отримали призи. Самі сміливі спробували свої сили в збиранні на стовп за призами. Головним призом був справжнісінький півень, який символізує знак пильності, відлякує злого духа та являється символом Апостола Петра.

На завершення заходу провели стародавній обряд — спалювання опудала Масляної. Усі учасники та гості дійства зібралися біля солом’яної «красуні». Дехто фотографувався з нею, а хто просто прощався до наступної зими.

А яка ж Масляна без частування? Жоден присутній не пішов зі свята, не скуштувавши козацького кулішу, приготовленого на відкритому вогні в казанах.

По тому як сяяли очі та посмішки на обличчях гостей, можна зробити висновок, що свято вдалося. Саме воно дозволило по-справжньому відчути дух Зими та Весни, поринути у круговерть традиційних народних гулянь, поласувати улюбленими стравами українців, якими гостинно пригощали всіх бажаючих.