Фото без опису


Аналіз травматизму і професійних захворювань на підприємствах, установах, організаціях Бахмутського району за  2018 рік

       За 2018 рік Бахмутським міським відділенням зареєстровано 17 нещасних випадків, що сталися на підприємствах Бахмутського району. Із них 8 - страхових   (Часовоярське регіональне управління КП «Компанія «Вода Донбасу», КЗ «Бахмутський районний будинок культури», ДП «АРТЕМСІЛЬ», ПАТ «ЧВК», ТОВ «Компанія ОБЕРІГ», СФГ «ОБЕРІГ»), по яким складено акти форми Н-1 (постраждало 10 осіб).

    В минулому році на підприємствах сталось 7 нещасних випадків зі смертельним наслідком (КП «Компанія «Вода Донбасу», ТОВ «ВОСТОКАГРО», ПАТ «ЧВК» - 2н.в., КНП «ЦПМСД Соледарської міської ради», ДНЗ №1 «ЛАСТІВКА Світлодарської міської ради», ПАТ «Центренерго» Вуглегірська ТЕС). Один із них визнаний пов’язаним з виробництвом.

Зареєстровано 2 групових (ріст 200 %) нещасні випадки з робітниками КП «Компанія «Вода Донбасу», ТОВ «Компанія ОБЕРІГ», СФГ «ОБЕРІГ», в яких постраждало 4 особи.

Зареєстрований  1 випадок професійного захворювання (ПАТ «ЧВК»).  

В порівнянні з 2017 роком в 2018 році кількість нещасних випадків в Бахмутському районі зросла на 6, з 11 до 17 відповідно.

      В комунальних, навчальних, дошкільних закладах  в  2018 році сталось 4 нещасних випадки проти 1 у 2017 р.

   На  підприємствах агропромислового комплексу кількість  нещасних випадків не змінилась   в порівнянні з 2017 роком, але кількість постраждалих збільшилась з 2 до 3.

       Найбільша кількість нещасних випадків за 2018 рік сталась на 2 підприємствах:

-   комунальне підприємство "Вода Донбасу"(4 випадки);

- ПАТ "Часовоярський вогнетривкий комбінат"(4 випадки травматизму та 1 професійне захворювання)

Серед причин нещасних випадків в 2018 році домінують:

  • організаційні – 47% - (невиконання посадових обов’язків, невиконання вимог інструкцій з охорони праці)
  • психофізіологічні – 47% (особиста необережність потерпілого, алкогольне, наркотичне, токсикологічне сп’яніння)
  • технічні – 1,2% (незадовільний технічний стан обладнання, недосконалість технологічного процесу, його невідповідність вимогам безпеки). 

     З  метою  контролю за станом профілактичної роботи, створенням безпечних і нешкідливих умов праці перевірено 10 підприємств. В результаті перевірок виявлено 56 порушень законодавчих актів про охорону праці, видано 10 приписів  керівникам підприємств. При перевірках звертається увага на забезпеченість працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, проведення на підприємствах медоглядів та їх якість. Щоквартально проводиться аналіз виробничого травматизму і професійної захворюваності, розробляються заходи щодо зниження їх рівня.Страховим експертом з охорони праці відділення надаються  консультації щодо  впровадження системи управління охороною праці на підприємствах, проводяться семінари,круглі столи для спеціалістів служб з охорони праці.

    Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області продовжує працювати над підвищенням рівня заходів, спрямованих на забезпечення  реалізації державної політики у сфері державного соціального страхування,профілактики  виробничого травматизму, створення безпечних умов праці на підприємствах, установах, організаціях.

 

                                                                Бахмутське міське відділення управління виконавчої

                                                                дирекції Фонду соціального страхування України

                                                                в Донецькій області