В закладі дошкільної освіти яслах-садку  №2  комбінованого типу «Світлячок» Сіверської міської ради (директор Пипенко С.М.)  приділяють велику увагу особистісно-орієнтованому навчанню та вихованню дітей. З раннього віку вихователі розвивають у дітей пізнавальні здібності, впроваджують індивідуальний підхід. Активно використовуються в практиці роботи нові інноваційні технології, принципи гуманної педагогіки, передовий педагогічний досвід. 

    Сьогодні в умовах впровадження нової української школи перед нами стоїть завдання – забезпечення наступності між усіма ланками освіти. Зокрема, між дошкільною і початковою. Тому на сьогодні всі нові тенденції, нові підходи, які існують в педагогіці, практиці було вкладено в нову редакцію Програми «Впевнений   старт».

   Наш дитячий садок  один із перших в районі розпочав роботу за цією Програмою. Вихователь старшої групи Похилевич О.В. запропонувала батькам групи придбати для дітей навчально-методичні комплекти. І хоча коштують вони не так вже і дешево, батьки охоче відгукнулися на цю пропозицію. Тому що ця освітня програма – це якісно новий документ, розроблений для забезпечення успішного розвитку дитини на передшкільному етапі життя.

     Програма «Впевнений старт» для дітей 5-річного віку достатньо складна. Всі ті завдання, які раніше стояли у підготовчій групі ми повинні опанувати з дітьми старшої групи. Але сучасні діти – це теж не ті діти, що були 10 років тому. Вони швидко все запам’ятовують, опановують комп’ютери, їм потрібно увесь час щось нове і цікаве, інакше і слухати не будуть вихователя, бо більшість із них гіперактивні, непосидючі. Тому Програма «Впевнений старт» і розрахована на сучасних дітей, які можуть засвоїти набагато більше знань.

     У Програмі «Впевнений старт» вперше сім’ю визнано основною соціальною інституцією, відповідальною за якісну підготовку дітей до оволодіння життєвою компетенцією.  Тому тільки спільні зусилля дошкільного закладу, сім’ї та школи приведуть до бажаного результату – якісної підготовки до шкільного життя і зроблять перехід до шкільного навчання безболісним і успішним для дитини. 

    Зробивши перші кроки за «Впевненим стартом», педколектив нашого навчального закладу налаштований оптимістично. Ми вважаємо, що конкретність цілей, завдань, можливість прояву творчих педагогічних підходів та креативу сприяють особистісному розвитку дитини старшого дошкільного віку, надають можливість якісної підготовки дошкільника до шкільного життя.

Творча робота педагогів дошкільного закладу триває. Тож гаяти час нема коли – нумо гратися разом! І тоді старт буде гарантовано впевненим!