ІНФОРМАЦІЯ

про роботу адміністративної комісії при виконкомі Сіверської міської ради за 2018 рік

     Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексом України про адміністративні правопорушення, протягом 2018 року адміністративна комісія при виконкомі Сіверської міської ради (далі – адміністративна комісія) здійснювала свою діяльність, виконуючи основне покладене завдання: розгляд справ про адміністративні правопорушення.

      Протягом звітного періоду на розгляд адміністративної комісії було надано 14 протоколів про адміністративне правопорушення, 1 протокол був повернутий за місцем проживання правопорушника. Проведено 3 засідання адміністративної комісії, на яких розглянуто 13 протоколів про адміністративні правопорушення.

   З них:

- 1 протокол за ст.152 КУпАП (порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів), повернуто на доопрацювання органам, для належного оформлення;

- 3 протоколи за ч.2 ст.156 КУпАП (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами);

- 7 протоколів за ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках);

- 2 протоколи за ч.2 ст. 212 КУпАП (повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини);

За результатами розгляду протоколів про адміністративні правопорушення адміністративною комісією було прийнято такі рішення:

- 11 постанов про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу, на загальну суму 1309,00 грн.;

- 1 постанова про закриття справи про адміністративне правопорушення згідно статті 38 КУпАП (закінчення строку накладення адміністративного стягнення);

- 1 протокол (адміністративна справа) повернута на доопрацювання органам, для належного оформлення.

    Протягом 2018 року жодна постанова адміністративної комісії не оскаржувалась особою, щодо якої вона виносилась.

    У порівнянні з минулим періодом, кількість протоколів про адміністративні правопорушення, які надійшли на розгляд адміністративної комісії, збільшились (10 минулого року - 14 поточний рік).

    Постанови адміністративної комісії про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу повинні виконуватися правопорушниками в добровільному порядку.

    Так у 2018 році в добровільному порядку виконано 11 постанов адміністративної комісії про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, на загальну суму 1309,00 грн.

    Адміністративна комісія в 2018 році, працювала у визначеному правовому полі, ставила за мету зробити  свій внесок у зміцнення законності та правопорядку на території Сіверської міської ради (об’єднана територіальна громада), відповідним чином реагувала на факти правопорушень, здійснювала профілактику порушень, запобігала неправомірним діям,  впливала на формування у громадян розуміння важливості дотримання Законів України Адміністративна комісія виконкому Сіверської міської ради розробила та затвердила рішеннями виконкому міської ради: Положення про адміністративну комісію; зразки документів адміністративної комісії; Інструкцію з оформлення посадовими та особами уповноваженими матеріалів про адміністративні правопорушення; надання повноважень особам для складання протоколів про адміністративне правопорушення.   

     Враховуючи зазначене, пропоную інформацію про роботу адміністративної комісії при виконкомі Сіверської міської ради взяти до відома та продовжити цілеспрямовану роботу по своєчасному та об’єктивному розгляду справ.

 

 

Інформацію про роботу адміністративної комісії при виконкомі Сіверської міської ради підготував:

 

Голова комісії                                                                       О.А. Рибачук