Фото без опису


   19 січня  в Сіверську на Центральному ставку за доброю традицією, відбулось свято Водохреща, під час якого кожен присутній міг випробувати себе на міцність, загартувати свою силу, зануритись у крижану святу воду та оздоровитись.

     Процес Водосвяття проводив настоятель  Свято-Казанського Храму  - Отець Віктор.

   Спочатку він зачитав йорданську молитву, освятив ополонку, тричі занурюючи хрест у воду, окропив людей – від малого до велика, святою водою і привітав всіх присутніх із Хрещенням Господнім.

    Цього року бажаючих зарядитись здоров’ям та гарним настроєм було вельми багато, адже більшість вважає, що крижана вода в день Хрещення Господнього є особливою, тож від таких процедур жодної шкоди. Тим паче, що шляхом до ополонки та після занурення, люди могли зігрітися  в обігріваємому наметі, скуштувати смачної святкової каші та випити духмяного чаю. Таку можливість  в день свята Водохреща всім Сіверцям надав голова Бахмутської  районної ради – Євген Юрійович Пластун та Сіверський міський голова – Василь  Анатолійович Масюженко.

    Варто зазначити, що ополонка у формі хреста була зроблена заздалегідь та оснащена килимами для безпечного спуску і вдалого занурення в воду. За безпекою слідкували рятувальники та карета швидкої, які були готові надати медичну допомогу у будь-який момент.

   Святковий настрій мешканцям міста створили творчі колективи Сіверського міського Центру культури, які дарували всім присутнім українські веселі та жартівливі пісні.

    Сподіваємося, що це свято й справді буде продовжуватись і кожного року Сіверці  будуть набиратись здоров’я та позитивних емоцій на весь наступний рік.