Фото без опису


      9 листопада 2018 р. вихованці ДНЗ №1 «Сонечко» Сіверської міської ради  святкували День української писемності та мови, українського слова, яке «як проміння ясне», могутнє, «як хвилі буйні», палке, як блискавиці, ніжне, як мамині руки, здатне робити чудо і хвилювати найтонші струни людського серця.

      Протягом дня проведені тематичні бесіди, заняття з вшанування української мови: «Моя рідна Україна», «Рідна мова солов’їна!», «Рідна мова наче пісня колискова!», майстер-клас із виготовлення оберегу «Український віночок».

«Мово лебедина, ти одна єдина!

Ти,як соловейко пісня у гаю.

Мова калинова,дивна загадкова

Рідну свою мову я люблю».

Під таким гаслом пройшла розвага з використанням українського фольклору  «Хай лунає рідне слово!»

     Метою заходу було розширення та поглиблення знань дітей про мову, її багатство та мелодійність. Саме через слово поетичне, пісенне виховуються у дитини любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, повага до батьків, рідного краю – Батьківщини.

     Малята читали вірші найкращих популяризаторів українського слова. Проведена вікторина на знання прислів’їв, приказок, загадок, казок «Чарівна палітра слів». Діти показали  виставу за мотивами української народної казки  «Вовчок-сірий бочок!». Вихованці виконали пісню-хоровод  «Лише у нас на Україні».

      Діти залюбки занурилися в країну нових знань , отримали масу задоволення від відповідей на питання, розширили  свій світогляд, отримали чудову можливість спробувати себе у ролі казкових героїв, знайомих їм з самого дитинства , отримали багато нових знань, бажання вивчати українську мову.