Фото без опису 


8 травня 2018 року у місті Сіверську  відбувся урочистий мітинг-реквієм  до Дня пам’яті та примирення.

Цей день присвячений пам’яті тих мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У заході взяли участь Сіверський міський голова - Василь Анатолійович Масюженко, голова Сіверської міської організації ветеранів війни та праці – Світлана Анатолівна Коломійцева, настоятель Свято-Покровського храму -  протоієрей Георгій, представники органів виконавчої влади, депутати міської ради, делегації колективів підприємств, установ, організацій міста,

Зі словами скорботи і вдячності до воїнів-визволителів, до усіх присутніх звернулися Сіверський міський голова - Василь Анатолійович Масюженко та  голова Сіверської міської організації ветеранів війни та праці – Світлана Анатолівна Коломійцева. У своїх виступах вони зазначили, що наші батьки і діди, об’єднані спільною метою, мужньо боролися на фронтах і в тилу, у підпіллі та у партизанських загонах. Тому подвиг переможців назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків, а ми натомість маємо бути сильними духом і гідними їхньої слави.

Заупокійну літургію за загиблими провів настоятель Свято-Покровського храму -  протоієрей Георгій.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання та покладанням квітів до братської могили радянських воїнів та партизан.