Фото без опису 


26 квітня 2018 року по традиції біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг – реквієм «Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає», присвячений  Міжнародному Дню пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Чотирнадцята година.  На площі біля пам’ятного знаку  зібрались чорнобильці, вдови ліквідаторів аварії, переселенці з зони відчудження , школярі, ліцеїсти, представники  підприємств, закладів, установ, афганці, члени міської організації ветеранів війни та праці.

Слово надається Сіверському міському  голові Масюженку Василю Анатолійовичу.    Василь Анатолійович згадав як 32 роки тому відбулася страшна подія – аварія на Чорнобильській АЕС, висловив подяку та пошану героям – чорнобильцям, які стали на шляху ядерної катастрофи.  За громадську активність у життєдіяльності Сіверської громади та підтримку інвалідів, учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи отримали подяки, а саме:   Іванін І.Д., Климчук В.В., Семіошко В.Д., Трубачов В.Є., Убоженко М.В., Усенко В.М., Свириденко С.А., Гайдашова С.П.

Зі словами вдячності та поваги до ліквідаторів звернувся  голова Бахмутської районної ради Пластун Євген Юрійович, який побажав міцного здоров’я та щоб ніколи нікому не довелося знову зустрітися з ядерним лихом.

На мітингу виступили заступник голови Бахмутської районної ради Легуцький Степан Михайлович, голова громадської організації «Чорнобиль» Касьяненко Віктор Павлович, голова міської організації ветеранів війни та праці м. Сіверська Коломійцева Світлана Анатоліївна, настоятель Свято-Покровського храму с. Свято-Покровське   Отець Георгій.

Хвилина мовчання…. Схилені голови перед усіма, кого сьогодні вже немає з нами, перед тими, хто ціною власного життя допоміг мільйонам людей жити та вірити у світле майбутнє.

До пам’ятного знаку  покладені квіти.

Пластун Є.Ю. та Масюженко В.А. запросили всіх ліквідаторів аварії, вдів ліквідаторів, переселенців з зони ЧАЕС  вшанувати пам’ять всіх жертв радіаційних  аварій і катастроф за столом пам’яті , який було накрито в Центрі культури.