Фото без опису

 


10 лютого 2020 року на особистий прийом до міського голови Масюженка В.А. звернулася активна група громадян, мешканців м. Сіверська,  які занепокоєні ситуацією з платіжками за газ.

Чому дві платіжки? За що ми платимо?

В.А. Масюженко звернувся за роз’ясненнями до начальника Сіверської дільниці Бахмутського УГГ Середіна Ю.В.

Окремі платіжки: одна - за газ, інша - за його доставку

24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати доставки газу. Тому з 1 січня 2020 року послуги доставки виключені з загальної платіжки за газ.

Тепер продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії. Тому квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо. Гроші за газ отримує постачальник газу, а за доставку — газорозподільна компанія. Це дві різні компанії. Дві компанії — дві платіжки.

Всі споживачі завжди платили за доставку газу

До січня 2020 року вартість доставки газу була включена в ціну газу і сплачувалась в тому ж рахунку, що і газ. Втім, продовжуючи реформування ринку, Регулятор виділив платіж за доставку газу в окрему квитанцію.

Тепер вона сплачується окремим рахунком. Це плата за доставку поточних обсягів споживання. Доставка газу сплачується в поточному місяці: в січні — за січень, в лютому — за лютий.

Ще одне питання, яке виникло на прийомі. Газові служби зобов’язують укладати договір з мешканцями громади на обслуговування газових мереж і приладів та сплачувати гроші за цю послугу у розмірі 400-500грн.

Чи є необхідність укладати такий договір? Чи мають газовики таких спеціалістів, які зможуть обслуговувати імпортні газові прилади? Що входить у вартість цієї послуги?

Міський голова надав доручення заступнику міського голови з питані діяльності виконавчих органів ради Копиці М.Г. і відділу житлово-комунального господарства виконкому міської ради (Вороніна) підготувати листи до Бахмутського УГГ та Департаменту ЖКГ Донецької ОДА щодо надання роз’яснень з питань, які були оговорені на прийомі громадян.

Після отримання будь-якої інформації мешканці громади будуть повідомлені.