Фото без опису

 


День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року.

Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану біля меморіальної дошки воїна-афганця Кисіленка Сергій Володимировича 15 лютого об 11-00 годині відбувся мітинг-реквієм. В заході взяли участь Сіверський міський голова Василь Анатолійович Масюженко, голова Бахмутської районної ради Євген Юрійович Пластун, представники Сіверської міської ради, учасники бойових дій на території інших держав та мешканці громади.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих земляків у бойових діях на території інших держав та поклали квіти пошани до меморіальної дошки воїна-афганця Сергія Кисіленка.

Василь Анатолійович і Євген Юрійович відвідали Катерину Павлівну Кисіленко – мати загиблого та подякували їй за сина, який загинув при виконанні свого інтернаціонального обов’язку.

Продовжилися пам’ятні заходи в КЗ «Центр культури та дозвілля» Сіверської міської ради, де відбулась тематична програма «Тюльпаном чорним пам’ять проросте». Учасників бойових дій на території інших держав. були відзначені Подяками Сіверської міської ради та її виконавчого.

Під час концерту звучали відомі пісні про афганську дружбу, материнську долю, військову службу, як від солістів Центру культури та дозвілля , так і від самих учасників бойових дій, зігріваючи всіх присутніх теплою та душевною атмосферою. І по закінченню не обійшлось без бойових сто грамів. Всі воїни-інтернаціоналісти та учасники заходу по-дружньому обговорювали події 31річної давнини.

З повагою до воїнів-інтернаціоналістів, Сіверський міський голова Василь Анатолійович Масюженко.