19 серпня, в Україні православні християни святкують Преображення Господнє або Яблучний Спас – це свято, встановлене на згадку про велику подію з життя Ісуса Христа, коли він, здійснивши половину свого земного служіння і достатньо довівши свою божественність вченнями та чудесами, вирішив ще особливим чином показати учням славу свого Божества.

В цей день освячують яблука та інші фрукти нового врожаю. Цими плодами заведено пригощати жебраків, рідних і близьких людей. При цьому зірвати плоди, які потім освятять, зазвичай просили дітей, бо вважалося, що дитяча рука ще не согрішила. Згідно з повір’ям, відкушуючи перший шматочок освяченого яблука, потрібно загадати бажання, яке обов’язково здійсниться.

19 серпня 2019 року по вулиці Молодіжній у місті Сіверську відбувся захід присвячений христианському святу Преображення Господнє. У цей святковий, серпневий день зі словами приватання та поздоровлення до Сіверської громади звернувся міський голова Василь Анатолійович Масюженко. Він побажав всім мешканцям громади міцного здоров’я, щедрих дарів природи і багатого врожаю, великої радості душі і доброї надії в серці, щирого щастя і вірного благополуччя і миру. Також зі святом Сіверську родину привітала голова Сіверської міської ради ветеранів Світлана Анатоліївна Коломійцева.

Настоятель Храму Ікони Казанської Божої Матері отець Віктор провів обряд освячення дарів природи.

Протягом всього святкового заходу таланти  КЗ «Центр культури та дозвілля» дарували всім присутнім запальні танці, музичні подарунки та веселий настрій.