Фото без опису


У місті Бахмут 18 травня 2019 року відбувся фестиваль культур країн Європейського Союзу з нагоди святкування Дня Європи. На свято з’їхалися жителі з різних міст Донеччини, які представляли 28 Європейських країн.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Україна – ще не є членом Європейського Союзу, але вже шістнадцять років поспіль на державному рівні відзначає День Європи. На Донеччині, зокрема, такий масштабний фестиваль відбувається вже втретє.

Бо саме Донеччина, яка знаходиться в надскладних сучасних умовах, відчула потужну підтримку наших європейських партнерів. Завдяки міжнародним фінансовим програмам та європейським інвестиціям Донеччина оновлюється – зростають нові будівлі, нарощують свій економічний потенціал підприємства, утворюються нові господарства з новітніми технологіями, будуються дороги та соціальні об’єкти.

Ми всі прагнемо того, щоб Україна стала справжньою історією успіху. І ми впевнені в тому, що все у нас вийде.

Цьогоріч Сіверська громада на фестивалі культур країн Європейського Союзу представляла європейську країну Іспанію, презентуючи національні традиції, культуру та особливості іспанського народу.

На карнавал-шоу країн ЄС іспанський танок виконав хореографічний колектив Сіверського міського Центру культури, виступила з піснею «La Bicicleta» солістка Центру культури, інструментальний ансанбль «Сіверські музики» виконав композицію «Despasito». Учасниками концерту був створений справжній карнавал танцювальних та пісенних номерів. Виступ творчих колективів глядачі вітали бурхливими оплесками та оваціями.

Від Сіверської громади працювала виставка декоративно-прикладного мистецтва, фото-зона, були проведені майстер-класи з боді-арту та виробів на тему «Іспанська троянда».

Представники активної молоді Сіверської об'єднаної територіальної громади прийняли участь у обласному молодіжному «Євроквесті», отримали Грамоту за участь.

Також громада прийняла активну участь у кулінарному батлі «Традиційні страви країн Євросоюзу». Презентовала іностраним гостям фестивалю «Скумбрію по іспанські» та традиційну закуску «Іспанський тапас».