Фото без опису


Шановні мешканці   громади!

      З  01/01/2019 року вступив  в дію Закон України  від 10.07.18р. № 2498- VIII  « Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно рішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання  рейдерства і стимулювання зрошення в Україні» , згідно якого землі  зайняті полезахисними лісосмугами  на землях сільськогосподарського призначення відносяться до несільськогосподарських земель сільськогосподарського призначення .

      Після проведеної інвентаризації  землі даної категорії  передаються  безоплатно в комунальну власність територіальної громади (ч. 4 ст. 7, ч. 7  ст.141  Закона  № 899).

    Земельні ділянки під полезахисними лісосмугами, які обмежують масив земель сільськогосподарського призначення будуть передаватися у постійне користування державним або комунальним спеціалізованим підприємствам або в оренду фізичним та юридичним особам з обов`язковим включенням до договору оренди землі умов щодо утримання та збереження таких смуг і забезпечення виконання ними функцій агролісотехнічної меліорації (п.7 ст.37 Закону № 899).

       За незаконну порубку лісу або полезахисних лісосмуг наступає адміністративна або кримінальна відповідальність.