Фото без опису


Тематичне заняття в ЗДО №3 «Золота рибка» Сіверської міської ради «СЛОВО ПРО ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ»

Щовесни, коли тануть сніги. 

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

ми вшановуєм память Шевченка

  11 березня 2019 року проведено тематичне заняття в старшій групі

   9 березня  - день народження Т.Г.Шевченка - відомого сина нашої української землі. В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмерущою  любов’ю та славою. Таким самородком в українців є Тарас  Григорович Шевченко, чия безмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу. Тарас Шевченко для України – не просто народний поет, якого доля обдарувала багатьма талантами. Національний пророк, апостол правди, заступник правди, заступник знедолених, провидець – так називають його українці. Святе ім’я Тараса не вмре повік, йому, як сонцю, вічно пламеніти. Не забули українці свого Великого Кобзаря. Його сім’я входить у наше життя з дитинства, з маминих пісень, з наших перших книжок, а з роками Шевченкове слово стає все ближчим, все дорожчим.

Не маючи родини, власних дітей, Тарас Шевченко піклувався про малечу: видав «Буквар», завжди пригощав цукерками та пряниками, прагнув бачити їх щасливими та вільними. «У нашім раї на землі нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим», – писав зворушливо Т. Шевченко.

Один із найвизначніших уроків Шевченка – урок любові, співчуття, милосердя, яке не принижує, а закликає берегти жінку – матір і дитину:                  

     Дійсно геніальні твори непідвладні часу, вони належать вічності. І не тільки тому, що люди відзначають, проводять літературні свята, обговорення видатних творів письменника до дня його народження. Навпаки: літературні вечори та ранки, і обговорення книг видатного автора  проводяться тому, що їх твори несуть у життя такі ідеї, таку правду про людину, рідну землю і її долю, яка є високим досягненням людського розуму і серця і промовляє до все нових і нових поколінь.  

      Мета: виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова, України; вшанування пам’яті видатного художника слова,  патріота України - Т.Г.Шевченка; формування культури мовлення через красу й багатство рідної мови;