Фото без опису


«Використання Лего – конструктору на логопедичних заняттях» в ЗДО №1 «Сонечко»

     Сучасна система освіти вимагає від учителя-логопеда пошуку нових форм педагогічної роботи. Нетрадиційні корекційні методики розкривають широкий спектр здібностей дитини та належать до числа ефективних засобів корекції, допомагають досягненню максимальних можливих успіхів у подоланні мовних недоліків.

    Логопед ЗДО №1 «Сонечко» Сіверської міської ради Орлова О.Г. вже не перший рік працює над темою «Використання Лего- конструктору в роботі з дітьми, які мають порушення мовлення». Вона активно включає в логопедичні заняття різні ігри та прийоми з конструктором, які дають змогу ефективніше та якісніше засвоювати навчальний матеріал.

   12.02. 2019 р. було проведено цікаве підгрупове заняття «В гостях у Маші». Діти з цікавістю виконували всі завдання, які їм приготувала дівчинка Маша.

   Після виконання артикуляційних вправ (з артикуляційними кубиками) та дихальної гімнастики (гра «Нагодуємо голодних тварин»), діти за допомогою гри «Сніжок обирай – картинку  називай» закріпили вимову звуку «Ш», автоматизували його в словах, за допомогою конструктору ділили слова на склади та з лего-чоловічками визначали місце звуку в слові. Крім того на занятті були завдання з розвитку фонематичного слуху (Гра «Злови звук»,  граматичної сторони мовлення (Гра «Один-багато»), дрібної моторики. В завершальній частині заняття  діти отримали на згадку від казкової героїні розмальовки, які  пішли розфарбовувати до групи з позитивним настроєм від заняття.