Сіверська міська ОТГ  - єдина громада з Донецької області, яка разом з іншими ОТГ з 18 областей України візьме участь у проекті «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою», що втілюватиметься спільно з Кластером сталої мобільності GIZ.

   Загалом зі 128 претендентів були відібрані тридцять об’єднаних громад. В рамках проекту представники відібраних ОТГ візьмуть участь у серії тренінгів, що націлені на підвищення компетенцій у сфері планування інфраструктури публічного транспорту, заходів з безпеки дорожнього руху, створенні умов для безпечного і комфортного велосипедного руху, а також організації послуг громадського й соціального транспорту. Також громади отримають технічну допомогу у розробці стратегічних документів у сфері розвитку громадського та соціального транспорту, що сприятимуть застосуванню сучасних підходів для популяризації сталих способів пересування, тобто таких, які завдають мінімальний негативний вплив на довкілля та економіку.

«Територіальні громади після об’єднання мають налагодити транспортне сполучення між населеними пунктами, якого раніше вони не мали, - зазначає Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».  Укрупнення території об’єднаної громади, сучасний розвиток економіки  вимагає прискорення мобільності  населення. Перед ОТГ постає виклик – організація сучасної транспортної мережі на своїй території».

 На думку експерта, представники місцевої влади раніше не стикались з подібними викликами, розв’язати частину з них допоможе проект Програми «U-LEAD з Європою».  Громади матимуть сучасну  методологічну  оцінку транспортних потоків, розрахунок ресурсів ОТГ у цій галузі. В подальшому це допоможе створити комфорту транспортну мережу  з адекватними ресурсами , яка зможе забезпечити потреби жителів у мобільності всередині громади.

(матеріал  http://lgdc.org.ua)