Фото без опису 


19.05.2018  в місті Покровськ Донецької області святкували День Європи.

День Європи – щорічне святкування миру і єдності, спрямоване на поширення ідей європейської ідентичності. Це, насамперед, можливість долучитися до європейських цінностей.

Почалося свято зі святкової ходи, під час якої делегації з міст і районів області представляли країни Євросоюзу. Кожна команда мала відмітні елементи національних костюмів та державної символіки своєї країни. По завершенню святкової ходи на площі був розгорнутий великий прапор Європейського союзу. Цього року делегація з Сіверської об’єднаної територіальної громади вперше приймала участь у святковій ході.

Почесне право відкрити свято було надано голові Донецької облдержадміністрації, керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Жебрівському, командувачу Об’єднаних сил генерал-лейтенанту Сергію Наєву та консулам країн Євросоюзу.

Протягом дня на площі ім. Шибанкова працювали палатки, де усі бажаючі могли ознайомитись із національним вбранням, придбати сувеніри та скуштувати заморські страви, сфотографуватися з цікавими героями. Але родзинкою заходу стала справжня карнавальна хода. 

Далі за програмою свята розпочався фестиваль, під час якого райони та міста Донецької області творчими номерами презентували культуру країн Євросоюзу.

На центральній площі глядачам також були представлені виставка-ярмарок “Українських куркулів», майстер-класи з виготовлення сувенірів, різноманітні виставки прикладного та образотворчого мистецтва, презентації національної кухні та пам’ятних сувенірів країн Європи.

На дитячому майданчику проходила конкурсно-розважальна програма для дітей. Боді-арт, мім-шоу, молодіжний Євроквест – площа міста Покровськ сьогодні наповнена різноманіттям розваг для дітей та дорослих. Яскравим фіналом заходу став концерт легендарного гурту «ВВ».
Свято такого рівня у Покровську відбувається вже вдруге, і це вже є доброю традицією для Донецької області.