Щороку в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, на Україні відзначається День навколишнього середовища  «День довкілля», встановлений відповідним Указом Президента України № 855 від 6 серпня 1998 року. Так само і в цьому році на території Сіверської об’єднаної територіальної громади, з метою комплексної підготовки до весняно- літнього періоду та забезпечення належного санітарного стану після закінчення зимового періоду, було об’явлено 21 квітня 2018 року «День довкілля».

 До цієї акції були долучені  близько 400 мешканців громади. Серед них такі підприємства та організації: ПП «Донжилсервіс» (Шишко), Сіверське МСКП ( Пшенка), Сіверська дільниця Часовоярського РВУ КП  «Компанія «Вода Донбасу» (Нижник), 89ДПЧ8ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області (Ревака), Сіверська міська лікарня (Курилко), Сіверський професійний ліцей (Стиранець), співробітники міської ради, шкіл, дитячих навчальних закладів, закладів позашкільної роботи та закладів культури, приватні підприємці.

Слід виділити найбільш активних учасників - Тужикова О.В., Коцарь В.Є., Гатченко С.В., Соловйов С.Л., Баканов С.М.,  Тітов В.В., Мокляк А.А., Радченко С.В., Коцарь В.Є., Олійник В.В., Галичина Р.Д., Данніков С.В., Фесенко О.Д., Шаповалов С.М., Шаповалова О.С., Бабенко Л.П., Заіченко Л.В. та багатьох інших мешканців Сіверської ОТГ, які проявили себе як небайдужі до проблем громади та працьовиті мешканці міста та прилеглих сіл.

Загальними зусиллями було очищено від сміття такі території як :

    1) місце колишнього гуртожитку по вул. ім. О. Суворова, 15;

    2) район колишнього «Профілакторію» по вул. ім. Б. Хмельницького;

    3) сміттєзвалище по вул. Доломітників;

    4) прилегла територія до котельні № 35, пер. Заводський;

    5) прилегла територія до Сіверського Центру культури та пр-т Миру;

    6) дитячий майданчик по вул. Шкільна;

    7) пам’ятники, павшим у боротьбі з нацизмом;

    8) ринок по вул. Поштовій;

    9) автобусні зупинки.

Фермерськими господарствами (ТОВ «Максімус»(Пластун), СФГ «Обрій» (Бабенко), СФГ «Колос» (Тіщенко), СФГ «Клива-2006» (Матієшина)), Сіверським професійним ліцеєм (Стиранець) та депутатом Коцарем В.Є. було надано техніку (5 вантажних автомобілів, навантажувачі та трактори) для вивезення сміття на полігон ТПВ. За один день було вивезено близько 1000 м3 (280 т)  побутових відходів та сміття з несанкціонованих сміттєзвалищ громади. Також було завезено 40т піску на території дитячих навчальних закладів і майданчиків міста.

На території міста силами Сіверського МСКП (Пшенка) були встановлені нові контейнера для збору ТПВ у кількості 32 од. Контейнера впродовж квітня місяця будуть встановлюватися і в інших місцях громади.

Велика робота була проведена працівниками дитячих дошкільних та шкільних закладів, які висадили на прилеглих територіях понад 100 од. дерев, 70 од. кущів та близько 60 м2.квітників.

Висловлюємо велику подяку небайдужим мешканцям громади, які вийшли на прибудинкові території, щоб привести їх в належний стан, прибрати від сміття  клумби, газони та висадити дерева і квіти.

Зроблено велике діло по очистці ОТГ, але це тільки невеликий відсоток і все в нас попереду. Давайте разом зробимо нашу громаду чистішою!