В Україні 7 грудня відзначається День місцевого самоврядування – це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

Це свято притаманне українцям, способу суспільно життя, в основі якого самоврядне суспільство. Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною – владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.    

6 грудня в актовому залі Сіверської міської ради відбувся святковий концерт на честь відзначення Дня місцевого самоврядування.

Святкову музичну програму підготував Сіверський центр культури.

Теплими словами гостей привітам Сіверський міський  голова Василь Анатолійович Масюженко.

В цьому році свято Дня місцевого самоврядування відмічали разом з Днем Збройних сил України, тому серед запрошених гостей були присутні представники наших захисників, яких також нагороджено почесними грамотами:

1. Лихашерст Валерій Леонідович – капітан, заступник командира групи матеріального забезпечення з озброєння ВЧ 1815;

2. Шевкопляс Катерина Анатоліївна – лейтенант, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення.

Серед запрошених гостей почесними грамотами були відзначені люди, які приклали і прикладають  немало зусиль для досягнення миру та благополуччя в нашій громаді.

З почуттям глибокої вдячності привітали волонтерів, які внесли вагомий вклад в рішення соціально-побутових проблем нашого міста:

1. Представника Агентства у справах біженців в Україні – Мехрабі Сайфуллаха – за активну допомогу у ремонтах дошкільних навчальних закладів та іншої інфраструктури.

2. Благодійну організацію «Благодійний фонд» Адвентиське агентство допомоги та розвитку в Україна за активну допомогу в ремонтах понад 15 будинків житлового та приватного сектору, а також за проведення культурно-масових заходів;

3. Міжнародну організацію з міграції, за допомогу в проведенні ремонту в Сіверському міському центрі культури, придбання меблі та оргтехніки.

Вы – ангелы-защитники страны,

Никто не смеет посмотреть с укором

На тех, кто без приказа – от души

Стал Украины смелым волонтером!

Серед представників депутатського корпусу, почесними грамотами були нагороджені:

1. Тужикова Ольга Володимирівна;

2. Олійник Юлія Анатоліївна;

3.  Стиранець Володимир Іванович;

4. Тітов Василій Васильович;

5. Коцарь В’ячеслав Євгенович;

6. Галичина Раїса Дмитрівна.

За багаторічну, сумлінну працю, вагомий внесок в соціально-економічний розвиток нашого міста, були нагороджені наші ветерани:

1. Лисенко Олександр Арсентійович;

2. Верміяш Василій Володимирович;

3. Баканов Сергій Михайлович.

Серед членів виконавчого комітету:

1.  Коломійцева Світлана Анатоліївна

2. Ходак Віктор Павлович;

3. Різник Ніна Вікторівна;

4. Яковенко Андрій Володимирович.

Естафету поздоровлень перейняли професіонали свого діла, люди, які ведуть активну життєву позицію, робітники виконкому Сіверської міської ради:

1. Копиця Михайло Григорович;

2. Вороніна Наталя Василівна;

3. Мілько Надія Василівна;

4. Котинська Ніна Федорівна;

5. Перепелюкова Євгенія Петрівна;

6.  Гатченко Ігор Анатолійович;

7. Резнікова Світлана Миколаївна;

8. Гезуля Наталя Іванівна.

Хоча наше місто сьогодні переживає не легкі часи, присутні гості відмітили значний прогрес у його відродженні, поступове налагодження інфраструктури, автобусного сполучення, освітлення тощо.

Нехай цей святковий день додасть всім Вам натхнення і наполегливості у справі подальшого розвитку територіальної громади, нашого міста, наших селищ.