15 лютого 2018 року в ДНЗ №1 «Сонечко» Сіверської міської  ради пройшла розвага до народного свята Стрітення. Це свято в народі вважається святом зустрічі зими з весною.

До діточок завітала господарка Зима, яка пригадала з ними зимові пісні та розваги зі сніжками. Після веселих пісень та ігор діти закличкою покликали весну: «Благослови,мати, Весну закликати, Весну закликати – Зиму проводжати!».

Юні актори театралізованого гуртка показали « Весняну казочку», в якій зайчик та синичка шукали весну та на допомогу їм прийшло ясне сонечко, пославши свої промінці на стежки-доріжки, щоб пробудити природу від зимового сну. Під ніжну весняну музику на свято завітала Весна, яка запросила малюків на весняний хоровод.

За народним переказом, саме на стрітення,Зима з Весною змагаються, котра з них переможе, та й господарюватиме до кінця місяця. Тому й почалися змагання Зими з Весною. Але діточки допомогли примирити ці дві пори року  заспівали пісню «Стрітення» та виконали таночок , де Зима показала, що вона вже втратила свою силу і дала дорогу весні. Змагання закінчилися перетягуванням канату, після чого Зима покинула свято.

Ведуча згадала ще один звичай на Стрітення – коли всі люди йшли до церкви та святили свічку. Цю свічку називали «стрітенською» і зберігали цілий рік. Вихованці розповіли вірші про запалення «стрітенських»  свічок та ансамбль хлопчиків виконав пісню « Свічка»

Так, у дружньому  колі, діти хороше провели Зимоньку та зустріли Весну – красну. І на завершення розваги у дружньому колі малюки затанцювали веселий таночок та отримали солодощі від Весни.