Інформаційний обмін між податковою службою та платниками податків це не лише робочий процес, а й важлива стратегічна ініціатива, яка напряму впливає та є ключовим фактором ефективної взаємодії усіх учасників. Отримана публічна інформація створює основу для відкритого діалогу між податковою службою та громадськістю, сприяючи розумінню та сприйняттю податкової політики.

Загалом, можна констатувати, що ця практика не лише сприяє транспарентності та довірі, але й є ключовим елементом успішної податкової системи в Україні.

Так, за січень – лютий 2024 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло 12 запитів на отримання публічної інформації. Усі ці запити надійшли від фізичних осіб.

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати копії документів, інформацію про середні, щомісячні суми нарахування заробітної плати, кількість платників єдиного податку та суму боргу по єдиному внеску.

За результатами розгляду задоволено 8 запитів на отримання публічної інформації, 4 знаходиться на розгляді.

Для покращення інформаційного обміну з платниками податків при Головному управлінні ДПС у Донецькій області працює електронна поштова скринька dn.publicinfo@tax.gov.ua.

Фото без опису