Сьогодні, 4 червня 2023, в місті Дніпро пройшов мітинг-реквієм до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. В мітингу прийняли участь представники Донецької ОДА, Бахмутської РДА та громад Бахмутського району.

До присутніх звернулася Тамара Лук’янчук, радник голови Донецької ОДА: «Українська влада на всіх рівнях буквально б’є у набат, привертаючи увагу світової спільноти жахливих подій, які відбуваються в Україні. На сьогодні в Україні загинуло 485 дітей, із них 146 в Донецькій області, але це за підтвердженими данними. Понад мільйон дітей були позбавлені можливості ходити в школу та жити у власній оселі. Десятки тисяч стали біженцями. «Сьогодні ми, мешканці Донецької області, які вимушені були покинути рідні домівки і знайти прихисток у місті Дніпро заради збереження життя наших дітей та онуків, зібралися спільною громадою для вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих дітей та в пам’ять про невинно убієнних янголяток розмістили символічні фігурки білих голубів на місті проведення мітингу.

День безневинних дітей – жертв російсько-української війни – це протест проти насильства та війни!

Дорослі! Поважайте…

Чисте, ясне, непорочне, святе

Д И Т И Н С Т В О!