В Сіверській міській раді пройшов захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ з Афганістану. Саме 15 лютого 1989 року закінчилася та кровопролитна війна, яка назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.

Кожен час народжує своїх героїв. Ратний подвиг у всі часи стояв на високому постаменті, вінчаючи собою кращі якості людини-громадянина, патріота, інтернаціоналіста - вірність обов’язку і традиціям старих поколінь, волю до перемоги, відвагу та мужність. 

Зі словами вдячності до присутніх воїнів -«афганців» звернувся Сіверський міський голова Андрій Олександрович Черняєв. Він нагадав що з 1979 по 1989 роки близько 150 тисяч українців пройшло через горнило «афганської» війни. 290 українців не повернулося з Афганістан, 62 вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч солдат та офіцерів, 4687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.

Усі вони любили життя, любили своїх батьків, свою малу Батьківщину. Були вірними друзями, жили щасливо і мріяли про майбутнє. Та не всім судилося повернутися до рідних домівок. Не оминула ця біда і місто Сіверськ.

14 вересня 1986 на афганській війні загинув наш земляк Сергій Кисиленко.

«Поставте скибку хліба на стакан

І голови схиліть в скорботі вічній,

За тих кого убив Афганістан,

Чиї він душі зранив і скалічив…»

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого земляка та 14 «афганців», які померли вже в мирний час. 

Від Сівекрської міської ради та її виконавчого комітету 5 колишніх воїнів були нагороджені подяками. Всім воїнам-інтернаціоналістам були вручені грошові винагороди.

До учасників звернулися голова спілки воїнів інтернаціоналістів Бахмутського району В.І.Домахін, та голова Сіверської спілки О.В.Гогенко.  

Для присутніх аматори Сіверського міського центрк культури подарували концертну програму.

Цього ж дня воїни афганці разом з представниками влади міста відвідали Сіверську загальноосвітню школу І-ІІІ ступненів № 2, де встановлено меморіальну дошку на честь С.Кисиленко, та його матір –К.П.Кисиленко, якій висловили свої глибокі співчуття і пошану за виховання сина-героя та поклали квіти до пам’ятного знаку на вулиці Кисиленко.