Фото без опису


Покращення якості життя громадян України – основний акцент стратегічних перетворень розпорядження Кабінету Міністрів України від  27.12.2017 №983-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року».

Переорієнтувавши державну систему на людину як  споживача, забезпечивши ефективний правовий захист її конституційних прав, суспільство досягне підвищення рівня життя громад країни, тим більше, що гасло 2020 року  - «Обізнаний споживач».

12 березня 2020 року в приміщенні КЗ «Сіверська бібліотека для дітей  філія №1» під головуванням першого заступника міського голови Рибачука Олександра Анатолійовича проведено семінар-нараду з надання рекомендацій і роз’яснень споживачам та суб’єктам господарювання.  Начальник Управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Семеній Світлана Миколаївна акцентувала увагу присутніх на пріоритетних напрямках роботи Управління   –  це питання щодо перевірок бізнесу, Закону України «Про  рекламу», ринковий нагляд, питання  метрології.    Також Світлана Миколаївна висвітлила   вимоги статей 8, 9, 10, 15 Закону України «Про захист прав споживачів», зокрема ознайомила з правами та обов’язками споживачів, про забезпечення прав споживачів на одержання необхідної, доступної, достовірної  та своєчасної інформації, було порушено питання   про мовний закон.

В ході  лекції Семеній С.М. надавала відповіді присутнім на поставлені питання. В цілому  захід було спрямовано на розвиток правових знань та свідоме застосування правових норм у повсякденному житті людини, поглибленню правової культури громадян та суб’єктів господарювання.

В кінці зустрічі Семеній С.М. довела присутнім про те, що 2020 рік оголошено роком обізнаного споживача, привітала всіх з Всесвітнім днем захисту прав споживачів та побажала міцного здоров’я, процвітання бізнесу, а споживачам – бути поінформованим!