Фото без опису

 


Про відзначення Дня Соборності України в опорній школі.

 

В період з 20.01.2020 по 24.01.2020 року, з метою гідного відзначення Дня Соборності України, сприяння зміцненню патріотичного духу у суспільстві, а також виховання відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі демократичних цінностей в Сіверському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 пройшов Тиждень розвитку ціннісного ставлення до суспільства та держави. Святковий день 22.01.2020 в кожному класному колективі розпочався Єдиним уроком державності «Соборна. Вільна. Неподільна. Моя Україна!». Діти 4-8 класів із задоволенням взяли участь у квест-грі «Акт злуки – втілення ідеалу соборної України», а учні старших класів мали змогу висловити власну думку під час сократівської бесіди на тему «Національна єдність - запорука державності України. З молодшими дітками 1-3 класів були проведені бесіди «Що ми знаємо про Соборність України» результатом яких стали  малюнки та плакати «День Соборності – перше свято України».

Найяскравішим заходом цього тижня був загальношкільний конкурс-огляд маршової патріотичної пісні присвячений Дню Соборності України. Разом із класними керівниками та вчителями фізичної культури козацькі рої від кожного класу готувалися до конкурсу: обирали патріотичну стройову пісню, назву та девіз, емблему рою, костюми; відпрацьовували команди стройового вишкілу. Також, кожен козацький рій підготував творчий номер патріотичного характеру.

На свято завітали шановні гості: голова Сіверської міської ради Масюженко В.А., провідний спеціаліст відділу гуманітарної політики Боднар К.Ю. До оцінювання виступів козацьких роїв були запрошені захисники України - військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади та директор Сіверського Центру культури та дозвілля Линник Л.С. 

Конкурс-огляд пройшов у патріотичному дусі, відчувалася гордість за державу, за її єдність та неповторність. Це свято нагадало про те, що міцна, дружня і здорова шкільна родина – це ще один шаг до сильної Держави.