Фото без опису


Кожен населений пункт Сіверської громади має свою історію, видатних та працьовитих мешканців і приводом згадати історію та відзначити поважних людей і здобутки громади за рік є відзначення Дня села.

Так, 03 вересня громада відзначила визволення сіл Серебрянка та Григорівка від німецько-фашистських загарбників та День села Серебрянка.

Саме в цей день з'їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

З теплими словами привітання звернувся до громади міський голова Василь Анатолійович Масюженко та нагородив Почесною Грамотою і почесним знаком шановних громадян села Серебрянка та вручив їм цінні подарунки.

У цей день на свято приїхав голова Бахмутської районної ради Євген Юрійович Пластун. Він привітав усіх присутніх та вручив поважним мешканцям села Грамоти за вагомий внесок у культурне та громадське життя.

З нагоди 76-річниці визволення сіл Серебрянка та Григорівка та Дня села виконуючий обов'язки старости Віктор Павлович Ходак привітав та вручив подарунки учасникам Другої світової війни та вдовам, голова громадської організації «Сузір'я» Володимир Володимирович Вовченко нагородив цінними подарунками учасників війни та активних членів організації.

На цьому святі вітали з днем народження односельчан, які народились 3 вересня, трьох найменших мешканців громади, що за цей рік поповнили сільську родину, чотири родини запросили на весельний рушник, які відсвяткували в цьому році золоте весілля.

Музичні вітання дарували присутнім учасники художньої самодіяльності КЗ «Центр культури та дозвілля» Сіверської міської ради.

Після закінчення урочистої частини всіх пригощали безкоштовними кулешем, ковбасками та кожен маленький мешканець села отримав морозиво.

Свято проходило весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що день села – це свято єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається любов і гордість за свою малу батьківщину, охоплює відчуття єдиної родини.

Усі здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.