Трійця або Зелені свята!

Трійця- одне з найважливіших православних свят. Згідно з давньою легендою, це свято було встановлене апостолами Христа. Так вони закріпили в пам'яті всіх віруючих подію, що відбулася на п'ятий день після воскресіння Спасителя. Вважається, що саме тоді з небес спустився Святий Дух, а на місці, куди він ступив, побудували першу християнську церкву.

Святий дух подарував апостолом, які вже п'ятдесят днів поспіль молилися в Сіонській світлиці, здатність зцілювати і лікувати людей. Більш того, вони заговорили на всіх мовах світу, а після відправилися в різні сторони, щоб проповідувати про силу Господа і смерті Спасителя за гріхи всього людства.

 Цей день шанований в народі не лише як християнське свято, але і як символ настання справжнього літа та відродження природи.

Свята Трійця - велике свято, коли потрібно забути всі старі образи і впустити в серце любов і добро. 

Сіверська громада відзначила свято Трійці 16 червня на центральному ставку м. Сіверська.

На святі був присутній міський голова Василь Анатолійович Масюженко який висловив  найщиріші вітання з нагоди одного з величніших християнських свят – Трійці! «У цей світлий день Святий дух зійшов до апостолів, благословив їх нести в світ силу Христової віри й істини. Різні народні обряди супроводжують святу Трійцю зеленими барвами, символізуючи оновлення світу, розквіт життєвих сил, вселяють надію на краще майбутнє, примножують прагнення жити в мирі та творити добро на рідній землі. Тож нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, наповнює серця любов'ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому»- зазначив міський голова.

На святі було цікаво усім-і дорослим, і дітям. Присутніх порадували гарними виступами самодіяльні артисти та творчі колективи КЗ «Центру культури  та дозвілля»

Також від імені голови Бахмутської районної ради Євгена Юрійовича Пластуна було проведено  конкурс на супер приз голови районної ради  в якому взяли участь п’ять пар. Неймовірні танці дівчат на руках та плечах чоловіків та три пари переможців, які отримали чудові грошові винагороди.

Голова Бахмутської районної ради порадував всіх присутніх смачною кашею та різними напоями.

Свято продовжила святкова дискотека та багато інших розваг.