23 квітня у ЗДО Сіверської міської ради  відбулося традиційне

«Свято зустрічі птахів».

  Птахи – посланці миру, вони не знають державних кордонів і несуть радість і захоплення усім людям. Птахи – частинка природи, які потребують  любові. Окрім того, що вони дарують нам чудовий спів, птахи контролюють баланс популяції комах, а також прибирають з вулиць залишки харчових продуктів.  Щоб охороняти пташок, треба їх знати і любити. Знати все про їх життя, а саме: чим живляться, де живуть, кому який «будиночок» потрібно.

Прихід весни у нашому місті не можливо уявити без квітучих садків та різнобарвного пташиного співу. Вихованці дитячих садків з нетерпінням очікували весни, важливим вісником якої був приліт птахів. 

     Прозвучало багато цікавого про птахів, які прилітають з далеких країв, прочитані вірші, виконані пісні, хоровод.
Кожна дитина до цього свята демонструвала «приліт» свого улюбленого птаха, голосно відтворивши його спів, зовнішній вигляд та поведінку. Малюки дізналися про незвичайні пташині мандри, проте, як з кожним роком зменшується чисельність видів птахів. Багато з них стають рідкісними або й зовсім зникають. Для того, щоб запобігти зникненню птахів, їх треба вивчати, знати їхні потреби й охороняти. Вихованці дитячих  садків та їх батьки взяти участь у весняній природоохоронній акції «Домівка для пернатих друзів».

     Тож нехай бажання допомогти ближньому стане для маленьких громадян України мотивом на шляху до шляхетних звершень!