Фото без опису


« Дзвони пам’яті» в ЗДО №1 «Сонечко» Сіверської міської ради

     Кожного року 26 квітня ми перегортаємо сторінку пам’яті Чорнобиля. 33 роки тому – 26 квітня 1986 року – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковних ран українському народу. Дзвонять в наших душах чорнобильські дзвони, нагадуючи про біду, яка ніколи не повинна повторитися. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців, продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто народився пiзнiше. Цей день не минув безслiдно; вiн буде завжди об’єднувати всiх одним спогадом, одним сумом, однiєю надiєю.

      24 квітня в закладі дошкільної освіти №1 «Сонечко» Сіверської міської ради пройшов тематичний захід для вихованців ЗДО « Дзвони Чорнобиля».
Діти зустрілися з місцевим мешканцем  Тюренковим Олександром Федоровичем, який був ліквідатором Чорнобильської катастрофи, послухали його розповідь про трагедію, під час якої він згадав своїх хоробрих і самовідданих друзів, які сміливо і самовіддано йшли на велику небезпеку та можливу смерть, захищаючи життя мільйонів людей.

Пам'ять про всіх, хто віддав своє життя за долю мільйонів людей, діти та педагоги вшанували хвилиною мовчання.

Завершили захід акцією «Запали свічку пам’яті» ( на честь вшанування пам’яті загиблих під час ліквідації катастрофи).
Відбулися заходи, відзначена ще одна річниця страшної трагедії і хочеться вірить , що ми завжди будемо жити під мирним , чистим небом, а в оселях буде панували добробут і щастя.