Фото без опису


День космонавтики в  ЗДО Сіверської міської ради

       12 квітня – «День космонавтики», про це свято знає кожен дошкільник. 
Якщо колись космос був  чимось недосяжним, то  через якісь десятки років туди зможе відправитися будь-який бажаючий. Може, це будуть наші діти?

       А сьогодні про свої мрії та бажання  діти з великим задоволенням складали розповіді, спілкувалися, грали в сюжетно-рольові ігри. 
       Педагогами закладів  ЗДО № 1 «Сонечко» та ЗДО № 3 «Золота рибка»  проведено: заняття-подорожі, розваги, бесіди, рухливі ігри, тощо

     Вихователі ЗДО №1 «Сонечко» знайомили дошкільників з професією космонавта, розглядали ілюстрації різних космічних об’єктів та тіл, проводили бесіди про планети та зірки під час екскурсії до кімнати космосу, переглядали медіа-фільми про Сонячну систему, та мультфільми про цікаві літаючі об’єкти. Дітлахи з радістю закріплювали вивчений матеріал через творчість – ліпили з пластиліну планети, вирізали деталі і моделювали методом аплікації ракети, малювали елементи Сонячної системи тощо.

     У  ЗДО № 3 «Золота рибка»  вихователі разом зі своїми дітьми «подорожували у космічному просторі», знайомилися із цікавинками  Всесвіту. Провели бесіди про Юрія Гагаріна - першого космонавта, космонавта України - Леоніда Каденюка, про те чи є життя на інших планетах а також пройшла спортивна розвага «Ми космонавти» діти вирушили в космічну подорож. Для виходу у відкритий космос було створено дві команди: «Комета», «Космонавти». Під час подорожі діти зустріли інопланетянина, який заблукав і не міг потрапити додому, тому діти з радістю допомогли йому потрапити на свою планету. Діти дізналися про метеоритний дощ, яким повинен бути справжній космонавт, грали в ігри «Займи місце в ракеті» та «Збери метеорити».     

   Повернувшись з подорожі діти отримали масу позитивних емоцій і ще довго обговорювали свої космічні пригоди.