Фото без опису


Велична, щедра і прекрасна мова. 
Прозора й чиста, як гірська вода, 
Це України мова барвінкова, 
Така багата й вічно молода.

        Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

        21.02.2019 року в закладі дошкільної освіти  №1 «Сонечко» Сіверської міської ради проведено Міжнародний день рідної мови.

        Вихователі закладу дошкільної освіти збагачують знання дітей про поетів, письменників, про їх твори; виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова; показують її красу і багатство; розвивають бажання вивчати українську мову; виховують любов і повагу до рідного слова.

        З нагоди цього дня дітей раннього віку ознайомили зі зразками українського фольклору, віршами Грицька Бойка, Марії Підгірянки та провели театралізацію казок. Вихованцям середньої та старшої груп прочитали твір Зиновія Квіта «Казка про українську мову» а також у дітей старшого дошкільного віку перевірили знання українських казок, приказок, прислів’їв у цікавих вікторинах.

...Як парость виноградної лози

плекаймо мову... (М.Рильський)

   Любімо її, бо тільки з нею наше майбутнє і майбутнє України!