Фото без опису


 

Розвивальне заняття практичного психолога з дітьми ІІ логопедичної групи ЗДО №1 «СОНЕЧКО» Сіверської міської ради з використанням піскової терапії

    З метою закріпити знання дітей про види транспорту, про різні види піску, його властивості, багатства рідного краю; збагатити внутрішній світ дитини позитивними емоціями; бачити прекрасне і незвичне, дотримуватись правил безпеки під час роботи з піском; сприяти зняттю психоемоційного напруження; виховувати в дітей моральні якості проведено розвивальне заняття практичного психолога з дітьми ІІ логопедичної групи ЗДО №1 «СОНЕЧКО» з використанням піскової терапії.

  Спочатку з дітьми проведена вправа-привітання. Малята вирушають подорожувати до казкової країни, яка знаходиться в пісочниці. Подорожують діти за допомогою автомобілів. З ними була проведена гра «Назви транспорт». Так як діти виховуються в логопедичній групі, то проведена вправа «Визнач перший звук у словах». За допомогою фізхвилинки діти мали змогу розслабитись та виконали потім малюнок веселі промінчики-долонькі для сонечка. Виконавши завдання,вони потрапили до чарівної країни піску. Вихованці пригадали правила поводження з піском і привіталися з пісочком виконавши вправу «Вітаю тебе пісок». Потім вони пограли в гру «Давайте познайомимось» вони відшукали мешканців, які б могли жити на піску. Згодом вихованці виконали завдання «Побудуємо місто» з кінетичного  піску та попрощались з жителями Пісочної країни. Діти під час заняття були активні, ініціативні, допомагали один одному, чітко дотримувались вимог завдань та вправ. З зацікавленням малюки грали з різним піском, мали змогу зрозуміти чим пісок кінетичний відрізняється від звичайного.

   Під час заняття вихованці навчились прийомам розслаблення, арт-терапії та піскової терапії.