Фото без опису


  Сіверська міська ОТГ, яка була свторена в минулому році, націлена на розвиток. Потенційний інвестор готовий збудувати електростанцію на сонячній енергії та продавати електроенергію у загальну мережу за зеленим тарифом.

    Для інвестиційного майданчика потрібна земельна ділянка площею в 20 гектарів. Вільні земельні ділянки потрібної площі є в Сіверській громаді. Тим більше наприкінці року Сіверській ОТГ були передані з державної в комунальну власність землі поза межами населених пунктів. Аби амбітні плани стали реальністю, Сіверській міській раді треба визначитись  з цільовим призначенням земельної ділянки.

    Консультативний та експертний супровід  з вирішенням земельних питань у Сіверській ОТГ надаватиме Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». З виїзною консультацією за цим питанням громаду відвідав Андрій Рябуха, радник з юридичних питань Донецького ЦРМС.

    Також під час консультації розбирались, що саме робити з управляючою компанією, яка слідкує за утримання житлового фонду. Завершуються строки її повноважень, визначені договором. Але відтепер за новими змнами у законодавстві органи місцевої влади не мають жодного впливу на договірні відносини між управляючою компанією та мешканцями багатоповерхівок, пояснив під час консультації експерт. (http://lgdc.org.ua)