Фото без опису


Роз’яснення щодо отримання путівки на санаторно-курортне лікування

 за рахунок коштів ФССУ потерпілим внаслідок нещасного випадку

 на виробництві та професійного захворювання

 

Законом  України  «Про  загальнообов'язкове  державне соціальне страхування від  нещасного  випадку  на  виробництві  та професійного  захворювання,  які спричинили втрату працездатності» та постановою правління Фонду соціального страхування України від 31.10.2007 № 49 «Про затвердження Положення про забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням» визначений механізм отримання путівки на санаторне-курортне лікування для осіб, що отримали травму на виробництві.

Потерпілому, якому висновком МСЕК визначена потреба в санаторно-курортному лікуванні, безоплатно за медичним висновком надається путівка для санаторно-курортного лікування. Для цього потерпілому необхідно звернутись до відділення Фонду за місцем перебування його на обліку та подати наступні документи:

- заяву за встановленою  формою;

- висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні;

- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о (термін дії довідки 12 місяців з дати видачі);

- індивідуальну програму реабілітації (у разі наявності);

- копію паспорта та ідентифікаційного номера потерпілого та особи, яка його супроводжує, якщо таку потребу визначено висновком МСЕК.

 Потерпілі мають право на отримання санаторно-курортного лікування (за  санаторно - курортною путівкою) періодично згідно з рішенням МСЕК, а саме:

- особи з інвалідністю І групи - щороку;

- особи з інвалідністю ІІ групи - один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації;

 - особи з інвалідністю ІІІ групи - один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих з наслідками травм,  захворюваннями  хребта  та  спинного  мозку  в спеціалізованих  санаторно-курортних  закладах  становить 45 діб. Термін перебування може бути скорочений до 24 діб за письмовою заявою потерпілого (враховуючи вік потерпілого, характер та складність захворювання тощо).

Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих становить 24 доби. Залежно від лікувально-діагностичних можливостей санаторно-курортного   закладу, курсу  та  методик лікування, з урахуванням стану потерпілого (характер та складність захворювання, вік тощо) термін санаторно-курортного лікування може зменшуватись до 18 діб. 

За більш детальною інформацією звертатися до відділу з організації медичної реабілітації Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за адресою: вул. Незалежності, 41, каб.№4  або за тел. (0627) 44-52-89.

                                                      

 

Бахмутське міське відділення управління виконавчої

дирекції Фонду соціального страхування України

 в Донецькій області