Фото без опису


Ми різні з материнської колиски,

Та всі ми діти щирої землі.

В родині вільній всі ми - українці

Ми України доньки і сини!

 

      В дошкільному навчальному закладі №1 «Сонечко» Сіверської міської ради  21.11.2018 року   до Дня Гідності і Свободи та відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, з метою продовження формування знання дітей про Україну як велику суверенну державу, розширення та уточнення знань про державні символи, їх значення, виховання почуття приналежності до свого народу, його цінностей було проведено тематичні бесіди та заняття патріотичного спрямування з дітьми старшого  та середнього дошкільного віку «Я маленький українець і цим пишаюсь», «Країна щасливих дітей», «Мій край чудовий - Україна», «Державні символи України!». З дітьми І молодшої групи проведено художню діяльність «З Україною в серці!».

      Протягом дня діти познайомилися з віршованими творами Юрія Шкрумеляка «Де Україна?», «Я дитина українська», «Слово Української дитини» та Миколи Сингаївського «Мати Україна», «Спитала птаха в сонця…».

       Педагоги приділили увагу проблемі формування моральних почуттів із усвідомлення єдності України та найголовнішої людської радості  – життя серед людей. Учили дітей бачити і відчувати, розуміти і переживати всім серцем, шанобливо ставитися до оточуючих та спільних цінностей українського народу, українського козацтва.