Фото без опису


  

Граючи з ґудзиком, твори

І неодмінно – говори!

Друзям своїм ти покажи

І маму з татусем навчи,

Як нові візерунки

З ґудзиків зібрати

І дрібну моторику

Успішно розвивати!

 

     16 листопада 2018 року в  ДНЗ №1 «Сонечко» Сіверської міської ради  проведено Всесвітній день ґудзика, адже ґудзики є  багатогранним та цікавим матеріалом, що захоплює, спонукає дошкільнят  до активної участі у продуктивній діяльності.

    Гра з ґудзиками розвиває особистість дитини, сприяє її адаптації в соціумі, активізує всі психічні процеси: сенсорно-перцептивні, психомоторні, емоційно-вольові, пізнавальні та інші. Ґудзики є багатогранним і цікавим матеріалом, що захоплює дітей, спонукає до активної участі у продуктивній діяльності, а гра з ними позитивно впливає на їх емоційний стан, створює додаткові можливості для корекції тактильної чутливості.

    Малята протягом дня  із задоволенням грали в розвивальні ігри, а саме: перебирали ґудзики за кольором, формою, розміром, накладали ґудзики один на один, нанизували на мотузочку, викладали візерунки тощо. Цікаві та допитливі оченята малечі розглядали різної форми і кольору ґудзики.

     І звичайно, незамінним помічником  стали ґудзики для масажу рук та стопи. Найбільше згуртувало дітей  проведення флешмобу «Ґудзикове розмаїття».