Фото без опису 


З  19 по 23 березня 2018 року  був проведений тематичний тиждень безпеки дитини.

Метою проведення тижня безпеки дитини було  поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я.

Для проведення тижня безпеки дитини був  розроблений  план проведення.

Основними цілями та завданнями тижня безпеки дитини  були:

-формування  уявлень про елементарні основи безпечної поведінки в побуті;

-ознайомлення дітей з правилами безпечної поведінки з незнайомими людьми вдома і на вулиці,

- систематизування знань дітей про рух транспорту та пішоходів, про частини вулиці правила для пішоходів;

-виховування обережності та обачності у дітей дошкільного віку.

В рамках проведення безпеки і,  були проведені виховні заходи, заняття, конкурси, вікторини,бесіди.

В роботі з  дітьми вирішувались такі завдання:

-         формування знань про правила особистої безпеки;

-         правила пожежної безпеки

-         правила поведінки з незнайомими людьми;

-         правила поведінки на вулиці

-         виховання обережності.

На занятті «Подорож до країни електрики»  діти не тільки закріпили знання про побутові предмети, їх  значення для людини, а й засвоїли знання про небезпечність цих речей, та правила поводження з ними.

В проведених бесідах «Бабусині пігулки та смачні вітаміни», «Діти і побут» діти мали нагоду ще раз засвоїти правила безпеки в навколишньому середовищі.

Під час моделювання ситуацій «Як я буду діяти», «Правила поведінки з небезпечними предметами» - діти пригадали правила поводження з тваринами, небезпечними предметами , закріпили правила дорожнього руху.

Також був проведений конкурс малюнків «Обережно небезпека», «Небезпека поряд», де діти закріпили знання правил безпеки, потім подарували свої малюнки молодшим дітям.  Для батьків були  оформлені наочності у батьківські куточки. Розроблені  поради  і  рекомендації та пам’ятки: «Небезпеки у побуті», «Це повинен знати кожен», «Яким правилам особистої безпеки необхідно навчити дитину»,«Правильне надання першої допомоги».

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена Тижнем, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються сьогодні,обов’язково знадобляться в майбутньому.