Фото без опису


День похилого віку 2017

       Спочатку особливий день для того, щоб приділити увагу людям похилого віку, знайшли в календарі скандинави. Потім до них приєдналися американці. Офіційно ж свято було засновано резолюцією Організації Об’єднаних Націй від 1990 року. А в Україні 1 жовтня – це ще й день ветерана.

       Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку, абсолютно нелюдяно. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння , наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

       День людей похилого віку покликаний звернути увагу суспільства на проблеми людей похилого віку, на проблеми демографічного старіння населення і знайти способи поліпшити якість життя пенсіонерів.

       Потрібно відзначити, що ставлення до літніх людей і взагалі сприйняття віку з кожним роком змінюється.  Пенсія вже не сприймається як трагедія, а як нові можливості, більше вільного часу для реалізації талантів.

       Тому в День людей похилого віку не забудьте привітати своїх бабусь і дідусів, літніх сусідів і колег по роботі і побажати їм здоров’я і довголіття.

       У Сіверській міській раді  так само щорічно проходить комплекс заходів, присвячених цьому дню. У цьому році в рамках таких заходів  01.10.2017  в магазинах міста було проведено благодійну акцію «Пригости ветерана»,  в рамках якої в цей день кожна людина похилого віку, ветеран та і взагалі всі бажаючи, могли поласувати солодощами з ароматним чаєм. Також були організовані тематичні зустрічі.

      Так 03.10.2017 для членів міських громадських організацій ветеранів та дітей війни були організовані зустрічі, на яких, до присутніх, зі словами подяки за багаторічну працю і побажанням миру, добра і міцного здоров'я звернулися Сіверський міський голова Василь Анатолійович Масюженко та  голова Бахмутського районної ради Євген Юрійович Пластун.

      Головою Бахмутської районної ради Євгеном Юрійовичем  Пластуном було організовано чаювання з солодощами для всіх присутніх.     

      Будемо трошки щедріше серцем, добрішими і людянішими.