Фото без опису


Серпень місяць багатий на свята. Це, насамперед –  державні свята: День Державного прапору та День Незалежності України та три свята Спаса – Медовий, Яблучний і Горіховий. Вже стало доброю традицією збирати дружню Сіверську родину на святкування Великого Спасу на лоні природи біля Ради ветеранів міста.

Саме 19 серпня, в день Великого Спасу  завдяки дружньому творчому колективу Центру культури, який очолює талановитий керівник, ветеран праці – Любов Іванівна Драненко мешканці та гості міста змогли насолодитися святковою концертною програмою.

Завдяки дружньому творчому колективу Центру культури, який очолює талановитий керівник, ветеран праці – Любов Іванівна Драненко мешканці та гості міста змогли насолодитися святковою концертною програмою.

Дуже приємно, що на це чудове серпневе свято людей зібралося багато, щоб веселитись, святкувати, велике свято – величати. І навіть сама природа раділа у цей святковий день… Жара відступила і надала можливість Сіверцям зібратися у спільне коло, щоб насолодитися приємними спілкуваннями, щирими словами поздоровлення та освяченням дарів природи.

Зі словами привітання та поздоровлення до всіх присутніх звернувся Сіверський міський голова – Олександр Миколайович Гура, який від чистого серця поздоровив громаду міста зі світлим святом Спаса. Побажав сіверцям щастя, здоров’я, миру, злагоди та добробуту кожній родині. Олександр Миколайович на протязі всього свята знаходився у колі громади міста, разом з сіверською родиною приймав участь у всіх фрагментах свята на якому, як ніколи було дуже багато глядачів.

Голова ради ветеранів міста Світлана Анатолівна Коломійцева - великого серця людина, ініціатор та організатор традиційного серпневого свята   від душі привітала всіх мешканців та гостей міста, сказала слова великої вдячності на адресу спонсорів свята – фермера  А.І.Шимоняка та О.Д.Фесенко, які надали спонсорську допомогу. Запашним медом та духмяними пирогами щедрі спонсори пригостили сіверців та гостей свята.

На свято був запрошений настоятель Свято-казанського храму Отець Сергій , який звернувся до мирян з молитвою та провів обряд освячення дарів природи на радість всім мешканцям міста.

2015 рік, це рік 60-річчя Сіверського Центру культури… Тож, у цьому році колектив Центру культури всю свою діяльність присвячує великому ювілею!

І це свято, теж не було винятком!

Ведуча програми, режисер за фахом – Олена Бордюгова дарувала щирі вітання громаді міста та родині пасічників, які саме на Спас відзначали День пасічника , а ветерани художньої самодіяльності всіх поколінь (народний колектив «Надвечір’я, чоловічий ансамбль «Будьмо», хореографічний клас, солісти – Л.Петніченко, В.Носачов, А.Коцаренко, Є.Сайко, Л.Біленко) дарували сіверцям  свої яскраві виступи.

А які щедрі та різнобарвні були накриті столи з медом та яблуками, здобою та виноградом..., а Отець Сергій від душі окропив цілющою водою наповнення святкових столів.

Пекучий серпень. Щедрий медозбір. 
Приємний запах меду і вощини. 
О, Господе! Ми дякуєм тобі 
За ці дарунки в твої іменини. 
Спасителю, прийми від нас уклін 
За повні соти у нектарнім соці, 
Прийми молитву. Нехай спаський дзвін 
Воздасть хвалу врожаю в цьому році!