Фото без опису 


21 лютого 2018 року на честь Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав проводились спортивні змагання серед учнів шкіл, яке відбулося в спортивно – оздоровчому комплексі «Доломітчик».

Метою та задачею даних змагань було:   підготовка учнівської молоді до творчої праці, до військової служби та захисту Батьківщини шляхом залучення їх до  військово-спортивної та патріотичної роботи,  виховання у учасників змагань таких рис, як рішучість, дружність, готовність до виконання обов’язків перед Батьківщиною.

У змаганнях брали участь команди по 6 чоловік – учні 7-9 класів Сіверської ЗОШ №1, Сіверської ЗОШ №2, Сіверської ЗОШ №3, Свято-Покровської ЗОШ.

Команди вишикувані в спортивному залі, попереду капітан. Звучить гімн України, капітани піднімають прапор.

Відкрив змагання міський голова Масюженко В.А., він привітав учасників змагань, побажав їм вдачі у перемозі, та передав привітання від голови Бахмутської райради Пластуна Є.Ю.

Ведучим  змагань Коваленко Ігорем були представлені члени журі змагань:

- Баканов Сергей Михайлович – ветеран Збройних сил,  майор у  відставці;

- Дяченко Сергій Сергійович     - старший інспектор відділу

                                                         запобігання надзвичайних ситуацій 8ДПРЗ;

- Кулініч Ігор Олександрович –командир відділення взводу  охорони

                                                         Бахмутського ОМВК

- Варющенко Денис Ігоревич – командир відділення взводу забезпечення

                                                     Бахмутського ОМВК                                                     

Спортивні змагання проводились інструктором СОК «Доломітчик» Володимиром Іщенко.

Змагання почалися з конкурсу «Переправа, переправа». Змагається вся команда: «Хто швидше переправить друзів?» Першими справились з завданням Сіверська ЗОШ №3.

Другий конкурс – «Зимовий тир». Вся команда бере участь у конкурсі, метаючи м’яч  у коло: «Хто більше зробить попадань у коло?». Перемогу одержала команда Сіверська ЗОШ №1.

Конкурс «Змія»: вся команда переборює відстань від старту до фінішу, огинаючи при цьому всі перешкоди, не піднімаючись у повний зріст. Подолали відстань першими Сіверська ЗОШ №1.

У конкурсі  «Метання метбольного  м’яча на дальність» змагається вся команда: «Хто далі кине м’яч?». Команда Сіверської  ЗОШ №1 зайняла у цьому конкурсі  перше місце.

Розпочався конкурс «Снайперська дуель». Кожен з учасників команд метає  гімнастичну палицю по фішкам, які встановлені на відстані один від одної: «Хто більше зіб’є фішок?» У цьому конкурсі перемога «усміхнулась» команді Сіверської ЗОШ №3.

Конкурс «Віджимання від полу». По три учасники від команди змагаються на кількість віджимань. Команда Сіверської ЗОШ№3 показала найкращий результат та отримала перше місце у даному конкурсі.

У конкурсі «Шлях уперед» вся команда бере участь та за допомогою обручів прокладає шлях уперед. Уболівальники голосно підтримували кожну зі своїх команд. Перше місце отримала команда Сіверської ЗОШ №3.

Останній конкурс «Естафета» – це комплексна вправа на спритність. Лідером в естафеті   стала команда Сіверської ЗОШ №2.

Проміжки між конкурсами були зайняті художніми номерами у виконанні пісень солістками Центру культури.

Після підведення  підсумків  всіх конкурсів  виступив Баканов С.М., який  зачитав, що місця розподілилися так:

1 місце – команда  Сіверської ЗОШ №3

2 місце – команда  Сіверської ЗОШ №1

3 місце – команда  Свято - Покровської ЗОШ

4 місце – команда  Сіверської ЗОШ №2

Змагання закінчились – прапор опустити.

З заключним словом виступив міський голова  Масюженко В.А., який привітав переможців, вручив капітанам команд грамоти, торти та солодкі напої, а також м’ячі, які були придбані за підтримкою голови Бахмутської районної ради Пластуна Є.Ю.

Переможцем в індивідуальному конкурсі «Віджимання від полу» став учень Сіверської ЗОШ № 3 Бондарев Даніл. Він отримав від міського голови Грамоту Сіверської міської ради.

Це свято зібрало багато вболівальників. Всі присутні отримали не тільки  заряд позитивної енергії, але і дізнались багато пізнавального про воїнів-інтернаціоналістів.

 

                                                                                                   Н.В. Мілько