Однією з основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

У серпні 2024 року до податкових органів Донеччини за отриманням адміністративних послуг звернулось майже 6 тис. платників податків. Всього суб'єктам звернень  надано  5 781 адміністративну послугу, з них в  електронному вигляді 1889, або 32,7% від наданих послуг. Відмовлено у наданні адміністративних послуг 119 заявникам у зв'язку з недотриманням вимог щодо їх надання.

Всього з початку 2024 року суб’єктам звернень надано 43,2 тис.  адмінпослуг. 

Найбільш запитуваними є послуги з видачі картки платника податків,  внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, у серпні їх отримали 2 722 фізичні особи. Видано 1101 відомість про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

У звітному місяці п.р. зареєстровано 379 платників єдиного податку, надано 543 витяги з реєстру платників єдиного податку та 9 витягів з реєстру неприбуткових установ та організацій,

Також зареєстровано 232 програмних реєстраторів розрахункових операцій, 39 реєстраторів розрахункових операцій, 55 книг обліку розрахункових  операцій та 15 розрахункових книжок.

Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, продовжують бути  актуальними для платників податків, у серпні видано 83 такі довідки.

Крім того, за звітний період зареєстровано 9 платників податку на додану вартість, сформовано та видано 24 витяги з реєстру платників ПДВ.

Ознайомитись з інформацією про порядок надання адміністративних послуг, наявність сполучення громадського транспорту, під’їзні шляхи, а також отримати бланки заяв на адміністративні послуги можна на субсайті Головного управління ДПС у Донецькій області за наступним посиланням https://dn.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.

Фото без опису