Упродовж січня-квітня 2024 року підрозділами аудиту ГУ ДПС у Донецькій області проведено 82 перевірки (у тому числі 24 зустрічні звірки), за результатами яких до бюджетів усіх рівнів було донараховано 5,3 млн гривень.

Окремо ведеться робота щодо розгляду повідомлень від платників податків – юридичних осіб, які згідно із пп. 69.28 п.69 підрозділу 10 розділу XX Перехідні положення Податкового кодексу України надали повідомлення про неможливість вивезення або втрату первинних документів з територій на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані російською федерацією. По кожному такому випадку на підставі ґрунтовного аналізу всієї наявної в органах ДПС стосовно нього податкової інформації приймається рішення щодо прийняття чи неприйняття до уваги для застосування спеціальних правил, перерахованих вище. З початку 2024 року розглянуто 40 таких повідомлень.

Загалом за результатами роботи аудиту Донеччини за 4 місяці поточного  року погашено податкових зобов`язань за актами документальних перевірок на суму майже 3 млн грн, у тому числі надійшло живими коштами – 1,3 млн гривень.

Робота управління аудиту ГУ ДПС у Донецькій області з виявлення та упередження порушень податкового законодавства триває.

Фото без опису