Фото без опису
14 березня в Україні відзначають День українського добровольця,🇺🇦 установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння зміцненню патріотичного духу, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

За покликом серця, а не заради нагород та визнання взялися за зброю тисячі українців та українок 9 років тому, коли над Україною нависла смертельна загроза. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності💪, відданості національним інтересам 🇺🇦 і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора 2014 року, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Українські добровольці стали гордістю нашого народу. Вони не відступили тоді і в перших рядах стали на захист країни від російських загарбників у лютому 2022… Їхня самовідданість і згуртованість довела і вчергове доводить: спільними зусиллями ми зможемо звільнити українську землю, відстояти своє право на свободу і незалежність, вибороти щасливе майбутнє для наступних поколінь у вільній незламній Україні.

Глибока вдячність і шана усім українським добровольцям!🫶

Нехай жодне серце не зупиниться на полі бою і нехай запанує мир на нашій землі!💙💛