Фото без опису

 


11 січня 2020 року у місті Святогірську на узбережжі Сіверського Дінця відбувся відкритий фестиваль-конкурс вертепників та колядників «Різдвяний передзвін». Участь у заході взяли фольклорні пошуково-дослідницькі гурти, вокальні, театральні гурти з усієї України, майстри традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва, художники.

Колядки та щедрівки – невід’ємна частина святкування Різдва Христового. Вони створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу. Тож з метою збереження традицій різдвяного співу, відродження і збереження духовних традицій і був створений фестиваль “Різдвяний передзвін”.

Захід було організовано управлінням культури і туризму облдержадміністрації. Участь у святі взяли керівники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації – в.о. начальника управління культури і туризму Аліна Певна та директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова.

Сіверська громада прийняла активну участь у даному заході. Гуманітарний відділ виконкому міської ради, творчі працівники КЗ «Центр культури та дозвілля», народний хор «Надвечір'я» стали учасниками вертепної святкової ходи. Представили виставку виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Прийняли участь у конкурсі «Різдвяний Дідух» за який Сіверська ОТГ отримала Диплом лауріата І ступеню.

Учасники та гості фестивалю-конкурсу мали можливість стати учасниками вертепної святкової ходи, переглянути виступи колективів художньої самодіяльності з вертепами та обрядовими діями, відвідати виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, спробувати себе в якості експертів різдвяних страв.

Всіх зі святом!