Фото без опису


Майстерня Доброго врядування

# UNDPUkraine #RPP #Sida #SDC

02 грудня 2019 р. о десятій годині ранку в адмінбудівлі Сіверської міської ради відбулася інформаційна зустріч з громадою в рамках проекту «Майстерня доброго врядування –прозорість та відкритість. Електронне врядування для контролю бюджету громади – це можливо.» Захід організований громадською організацією «Асоціація «Відродження та розвиток» , що виконується в контексті Програми ПРООН «Відновлення та розбудови миру», за фінансової підтримки Швейцарського агентства розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida). На заході були присутні: міський голова Сіверської ОТГ Масюженко В.А., керуюча справами виконкому Поливода Л.В., секретар міської ради Бондаревський Р.П., в.о. старост,  керівники комунальних підприємств міста Сіверськ, та інші представники ОМС та громадськості.

Були обговорені основні завдання проекту, а саме залучення до контролю за бюджетними процесами мешканців, сприяння їх вмінням та обізнаності щодо цих процесів; сприяння зацікавленості співпраці з владою, допомогти зробити наповнення офіційних сайтів зручними та змістовними, максимально інформувати мешканців щодо можливостей участі в бюджетних процесах. Проектом передбачено робота з зацікавленими мешканцями громад, у тому числі в периферійних селах, в отриманні цих знань, надання практичних навичок користування особистими пристроями для більш прозорого та підзвітного спілкування з місцевою владою.

Реалізація цього проекту дозволить популяризувати нові підходи та технології спілкування з владою та підвищити теоретичні знання які допоможуть сформувати впровадження в громаді громадського бюджету, це підвищить розуміння громадян та їх спроможність до контролю над використанням місцевого бюджету , посилення участі громадян у розвитку місцевої громади, спрощення механізму отримання інформації, яка сприяє відкритості та підзвітності влади. В рамках зустрічі відбулось анкетування присутніх учасників, щодо питань обізнаності можливостей контролю за прозорістю та відкритості бюджетних процесів.

Присутні одностайно погодилися в тому, що втілення цього проекту дозволить покращити співпрацю з громадськістю, що дасть органам місцевої влади інструменти які дозволять створити умови залучення пропозиції мешканців, щодо питань розвитку ОТГ, більш зацікавлено відноситься до організації обговорення проектів документів перед їх розглядом та схваленням, більш активніше використовувати місцеві опитування в різних формах з метою вивчення думки активної частини мешканців міста.

Дякуємо всім учасникам за плідну співпрацю на користь розвитку громади.

 

Майстерня Доброго врядування. Сіверська ОТГ.

#UNRPP #SIDA #SDC