Фото без опису


    Урочистий мітинг, присвячений 74 річниці перемоги

над нацизмом у Другій світовій війні.

   Десятки мільйонів смертей та скалічених доль – такою найстрашнішою ціною в історії людства у світі відновився мир у 1945-му році, коли антигітлерівська коаліція нарешті виборола перемогу у Другій світовій війні, зупинивши нацизм.

   9 травня Сіверська громада, як і вся Україна, вшановувала пам'ять загиблих та померлих, та дякувала тим ветеранам, які ще залишились живими до наших днів.В Парку Перемоги відбувся урочистий мітинг,  присвячений 74 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні «День пам’яті та надії»

   З теплими словами вітань з Днем Перемоги та щирими побажаннями миру і добробуту, зі словами вдячності за військовий і трудовий подвиг у роки війни та повоєнної відбудови, до ветеранів та земляків звернулися Сіверський міський голова – Василь Анатолійович Масюженко, голова Бахмутської районної ради  - Євген Юрійович Пластун, голова Сіверської міської ради ветеранів Світлана Анатоліївна Коломійцева,  командир тактичної групи 8 Чернігівського навчального центру Держаної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України майор  Олександр Валентинович Сиров та настоятель Храму Ікони Казанської Божої Матері – Отець Віктор. Роки…Скільки б їх не минуло, не зітруть у пам’яті народній світлі імена, хто віддав своє життя за мирне життя на землі.

     Не забуваймо героїв – воїнів нашої громади, які пішли на фронт і не повернулись до рідного міста. Їхні тіла прийняла не тільки українська земля. Вони знайшли спочинок і в Польщі, і в Німеччині, і в Росії, і в Білорусії, на жаль доля багатьох і досі не відома.

     - У вічному мовчанні онуки і правнуки несуть пам’ять в серцях навічно вкарбовані імена своїх дідів і прадідів, наших воїнів – визволителів,  які журавлиним ключем відлетіли у вічність. Мешканці громади пройшли ходою пам’яті з портретами загиблих героїв.

    Світлу пам’ять полеглих у роки Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до вічного вогню та меморіального знаку.

Після завершення урочистого мітингу на гостей та мешканців чекав святковий концерт, польова каша та «бойові» сто грам.