Фото без опису


Мітинг присвячений до Дня пам’яті та примирення

Вітаємо зі святом всіх вас щиро! Живіть здорові в щасті і теплі. Бажаємо любові, світла, миру на нашій рідній і святій землі!

74 роки віддаляє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни. Але безсмертний подвиг переможців, які відстояли свободу і незалежність своєї Вітчизни, очистили рідну землю від чужоземної навали, принесли свободу народам поневоленої Європи - не підвладний часу. У цей славний день ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу.

8 травня 2019 року біля Братської могили радянських воїнів південного фронту і партизанів, 1941-1942 рр.   відбувся мітинг зі святковим концертом присвячений Дню пам’яті та примирення.

Зі словами подяки до ветеранів Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернувся голова Сіверської міської ради Василь Анатолійович Масюженко

Василь Анатолійович Масюженко  подякував сивочолим ветеранам, учасникам Другої Світової війни, учасникам дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником, адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України.

- Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки, - відзначив міський голова  у своєму виступі.

Також зі словами привітання до всіх присутніх звернулися голова Сіверської міської ради ветеранів Світлана Анатоліївна Коломійцева  та командир фактичної групи 8 Чернігівського навчального центру Держаної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України майор  Олександр Валентинович Сиров.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанувала тих, хто віддав життя та  здоров’я для порятунку рідної землі.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.